Zdravé? čokolády/ Ochutnala som

0
412

Vitajte pri novom článku zo sekcie OCHUTNALA SOM.

Tentokrát som sa rozhodla dať do jedného článku len čokolády – pôjde však o čokolády, ktoré sú vhodné aj pre diabetikov. Ja osobne niesom veľmi na túto sladkosť a aj tieto tri som všetky dostala. (Sama by som si ich nekupovala) Za darčeky však treba byť vďačný i tak a teraz vám poviem, ako mi chutili.

čokoláda

 

Najhoršie u mňa zabodovala Diabette Horká čokoláda s fruktózou, plnená kávovým krémom. Chuťovo je nenormálne sladká! Cítiť v nej i tú kávu, ale dominuje neuveriteľná sladkosť a ani nemám pocit, že ide o horkú čokoládu. Keď som si čítala aj tabuľku, tak ma zarazila, pretože výrobca uvádza na 100gramov – 39,2g sacharidov a z toho 36,9g cukru. Príde mi to veľmi veľa, chuti to i tak nepomôže a tá čokoláda naozaj nie je dobrá! Preto, ak by ste kupovali nejakému diabetikovi, poprípade sami sebe dia čokoládu, tejto sa radšej vyhnite. Pretože z kávy i tak veľa neucítite a hnusnú sladkosť budete musieť zapíjať množstvom vody.

Druhá čokoláda, mliečna čokoláda plnená krémom s lieskovými orieškami, je chuťovo o niečo lepšia. I keď tiež je dosť sladká, tak v nej cítite aj oriešky a to dosť intenzívne. Toto je aj zrovna jedna z mála diabetických čokolád, ktoré sú v pohode chuťovo (drvivá väčšina diabetických sladkostí je chuťovo hnusná podľa mňa…) a nerobí mi problém ju zjesť. Celkom ma prekvapilo, že sa vyrába v Španielsku, pretože odtiaľ som sa s iným dia výrobkom ešte nestretla. Teraz síce už tak veľmi nevyhľadávam dia sladkosti, ale keď už…, tak siaham po rakúskych. Dosť negatívnu skúsenosť mám napríklad s maďarskými. Takže táto čokoláda je omnoho lepšia ako prvý výrobok a nehanbila by som sa ňou niekoho ponúknuť. Ak vás zaujímajú sacharidy a cukry, tak na 100g výrobku vychádza 47g sacharidov a z toho 8,8g cukru.

 

čokoláda

Tretia čokoláda, raw čokoláda z nepraženého kakaa bio pomarančová, bola pre mňa niečo úplne nové. Ide o raw čokoládu s pomarančovou chuťou a i keď zvyknem jedávať raw výrobky, tak toto bola prvá raw čokoláda a veľmi som na ňu bola zvedavá. Chutilo to trošku inak a musela som si zvyknúť najprv na tú chuť a konzistenciu čokolády. V konečnom dôsledku však bola dobrá, pretože som v nej najmenej sladu cítila a okrajovo i ten pomaranč. Tabuľka v tomto prípade hovorí, že na 100g výrobku sú sacharidy 24g a z toho cukry 15g. No a tento výrobok je i pre vegánov a bio nadšencov.

 

čokoláda

Jednoznačne viem povedať, že najhoršia bola maďarská kávová čokoláda. Keby mám vybrať však najlepšiu, tak neviem, lebo zvyšné dve hodnotím tak narovnako.

Určite však je pre mňa jediná zdravá čokoláda horká, možno ešte so sušeným ovocím navrchu posypaná…. V prípade dia čokolád je jasné, že žiadna nie je zdravá, keď do nej idú sladidlá. Tie sú ešte sladšie chuťovo ako klasický cukor a niekedy radšej žiadnu čokoládu ako umelú.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu