Škoricové wafle
Vitajte pri novom článku,v ktorom by som vám rada predstavila recept na waflové cesto, ktoré mám rada. Wafle alebo gofry robím pomocou klasického waflovača. Dajú sa robiť aj v rúre ( predtým som tak robievala. ) pomocou foriem, ktoré sú určené na wafle. Musím však povedať, že waflovačom je to oveľa jednoduchšie a príjemnejšie. Čiže sa oplatí zainvestovať týmto smerom.
Ak máte radi škoricu, tak vám zachutia i tieto gofry. 🙂
Budete potrebovať:
waflovač
na cesto: 350g múky, 1 malú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva, 1 škoricový cukor, 1 lyžičku škorice, štipka soli, 2 vajcia, pol litra mlieka a 100g masla
na ozdobenie: šľahačka, krém, ovocie…
Postup:
- Cesto na wafle sa robí veľmi jednoducho. Zmiešate suroviny ( najprv sypké ) a pridáte k nim následne aj mlieko, vajcia a maslo. Všetko poriadne premiešate a rozmixujete mixérom. Cesto bude po rozmixovaní stredne tekuté.
- Rozohrejete si waflovač, do ktorého budete odlievať z prichystaného cesta.
- Cesto sa vo waflovači robí cca 10 minút, ale ja to zvykne aj priebežne kontrolovať.
- Urobené wafle necháte nech sa ochladia.
- Posledným krokom je len servírovanie, ktoré si spravíte podľa vlastnej chuti. Ja som na jednu waflu natrela pomarančovo – čokoládový krém a pokryla ho banánom a na druhú som nastriekala šľahačku a už len dochutila hroznom a čučoriedkami.
Tento jednoduchý recept vám zaberie minimum času. Viete s ním potešiť nielen seba, ale hocikoho, kto má rád sladké i menej sladké. To, či už cesto osladíte je úplne na vás. Ja do cesta dávam minimum cukru, pretože si myslím, že tam nie je dôležitý, a kto chce si neskôr môže dosladiť wafle aj po povrchu krupicovým cukrom.
Ja som v tomto prípade použila šľahačku z obchodu, ale ak by ste mali viac času a suroviny na to ( tie mne chýbali ), tak si myslím, že lepšou voľbou je doma vyšľahaná smotana na šľahanie, ktorá aj dlhšie a pevnejšie drží. Na ňu potom už len poukladať ovocie.
Zostáva už len zaželať:
Mňam, hneď by som sa do nich pustila 😀 Ale múku by som určite zamenila za niečo iné 🙂 ❀✿
Blog de la Licorne
Ahoj, potom môžeš dať vedieť, ako sa podarili 🙂