Škoricové wafle | Duša Ženy
Následky vojny v Juhoslávii – Akoby si kameň jedla
24. júna 2018
Román pre mladých – Vesmír na pleciach
5. júla 2018

Škoricové wafle

Škoricové wafle

Vitajte pri novom článku,v ktorom by som vám rada predstavila recept na waflové cesto, ktoré mám rada. Wafle alebo gofry robím pomocou klasického waflovača. Dajú sa robiť aj v rúre ( predtým som tak robievala. ) pomocou foriem, ktoré sú určené na wafle. Musím však povedať, že waflovačom je to oveľa jednoduchšie a príjemnejšie. Čiže sa oplatí zainvestovať týmto smerom.

Ak máte radi škoricu, tak vám zachutia i tieto gofry. 🙂

Budete potrebovať:

waflovač

na cesto: 350g múky, 1 malú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva, 1 škoricový cukor, 1 lyžičku škorice, štipka soli, 2 vajcia, pol litra mlieka a 100g masla

na ozdobenie: šľahačka, krém, ovocie…

Postup:

  1. Cesto na wafle sa robí veľmi jednoducho. Zmiešate suroviny ( najprv sypké ) a pridáte k nim následne aj mlieko, vajcia a maslo. Všetko poriadne premiešate a rozmixujete mixérom. Cesto bude po rozmixovaní stredne tekuté.
  2. Rozohrejete si waflovač, do ktorého budete odlievať z prichystaného cesta.
  3. Cesto sa vo waflovači robí cca 10 minút, ale ja to zvykne aj priebežne kontrolovať.
  4. Urobené wafle necháte nech sa ochladia.
  5. Posledným krokom je len servírovanie, ktoré si spravíte podľa vlastnej chuti. Ja som na jednu waflu natrela pomarančovo – čokoládový krém a pokryla ho banánom a na druhú som nastriekala šľahačku a už len dochutila hroznom a čučoriedkami.

Škoricové wafle s ovocím - duša ženy

Tento jednoduchý recept vám zaberie minimum času. Viete s ním potešiť nielen seba, ale hocikoho, kto má rád sladké i menej sladké. To, či už cesto osladíte je úplne na vás. Ja do cesta dávam minimum cukru, pretože si myslím, že tam nie je dôležitý, a kto chce si neskôr môže dosladiť wafle aj po povrchu  krupicovým cukrom.

Ja som v tomto prípade použila šľahačku z obchodu, ale ak by ste mali viac času a suroviny na to ( tie mne chýbali ), tak si myslím, že lepšou voľbou je doma vyšľahaná smotana na šľahanie, ktorá aj dlhšie a pevnejšie drží. Na ňu potom už len poukladať ovocie.

 Zostáva už len zaželať:

 

Škoricové wafle s ovocím - duša ženy

Škoricové wafle - duša ženy

 

2 Comments

  1. Mňam, hneď by som sa do nich pustila 😀 Ale múku by som určite zamenila za niečo iné 🙂 ❀✿

    Blog de la Licorne

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *