Tekvicová polievka
V poslednej dobe (niekoľko mesiacov) sem pridávam najmä len články ku knihám. Preto je aj pre mňa teraz zvláštne sa pustiť do receptu. Keď som sem pridávala recepty, tak to boli najmä koláče, tak pri comebacku urobím zmenu a recept bude na polievku. Konkrétne na tekvicovú. Nie každému sedí táto zelenina a má voči nej nejakú vnútornú averziu. Aj ja som si k nej hľadala cestu a nezjem ju v každej variante. Polievka mi však sedí a viem si na nej pochutnať.
Budete potrebovať:
1 tekvicu hokkaido, 3 zemiaky, 2 ks. mrkvy, 3 strúčiky cesnaku, tekvicové jadierka, lístok bazalky, čierne korenie, soľ, polovicu cibule, slepačí bujón, smotanu na varenie, maslo (chýba na fotke) .
– hrniec, ručný mixér
Postup:
- Očistíte si zeleninu. Tekvicu nakrájate na kocky, rovnako aj zemiaky a mrkvu na menšie kúsky. Nadrobno nasekáte cesnak a cibuľku na osmaženie. Do hrnca si dáte maslo s cibuľou, postupne pridáte zvyšnú zeleninu a zalejete vodou. Polievku dochutíte soľou, čiernym korením a môžte bazalkou (ja som použila čerstvú). Pre istotu som pridala aj slepačí bujón, aby to dotvorilo konečnú chuť.
2. Keď už bude zelenina mäkká, môžete si nachystať smotanu na varenie a ručný mixér. Všetko v hrnci poriadne rozmixujte a smotanu prilievajte postupne, kým zo zmesi nevznikne krém. Polievku následne nechajte vychladnúť.
3. Pri podávaní na vrch nasypte tekvicové jadierka, poprípade ju môžte podávať aj s krutónmi.
Veľmi jednoduchý recept, len s tekvicou sa pri krájaní potrápite 😀 .