Pudingový zákusok
Prichádza jeseň a s ňou aj väčšia chuť sa obšmietať okolo rúry, keďže najväčšie teplá sú za nami. Rada by som vám týmto článkom dala tip na veľmi jednoduchý a rýchly pudingový zákusok, ktorý som robila najmä kvôli kamarátke, ktorá mala narodeniny. Ak máte radi puding, tak vás určite zaujme. 🙂
Budete potrebovať:
na cesto:
- 2 a pol hrnčeka polohrubej múky
- trištvrte hrnčeka kryštálového cukru
- 1 a pol hrnčeka mlieka
- trištvrte hrnčeka oleja
- 3 väčšie vajíčka
- 1 balenie prášku do pečiva
- kakao
- štipka soli
na korpus:
- džem
na plnku:
- pudingová časť : 2 pudingy, mlieko, kryštálový cukor
- šľahačková časť: 400ml smotany na šľahanie + 2 stužovače, horká čokoláda
mixér, veľký plech, maslo a múka na vymastenie plechu
Postup:
- Ako prvé si vyšľaháte žĺtka s cukrom. Počas mixovanie pridáte mlieko a olej. Preosejete polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva a podľa toho, či chcete kakaový korpus pridáte kakao. Poprípade môžete cestá rozdeliť a spraviť dvojfarebné. V druhej mise si vyšľaháte sneh, ktorý následne vmiešate do pripravenej hmoty. Cesto vylejete na pomastený a múkou vysypaný plech.
- Cesto dáte piecť na 25 minút na 190 stupňov
3. Keď cesto vychladne natrite ho džemom. Ja som použila domáci marhuľový a ako vidíte nijako som ním nešetrila.
4. Keď koláčik odpočíva, začnite variť puding. Ja som použila klasický vanilkový, ale ak obľubujete iné príchute, tak pokojne siahnite aj po nich. Najmä, aby vám to chutilo.
5. Keď je puding uvarený, rozotrite ho po džeme a nechajte chladnúť. Až potom sa pustite do šľahania šľahačky. Určite použite aj stužovače, aby šľahačka pekne stála. No a nakoniec na ozdobenie môžete postrúhať klasickú horkú čokoládu.
6. Pudingový koláč dajte chladiť do chladničky. Najlepší je na druhý deň, keď puding najlepšie chutí.