Mafiny s bielou čokoládou | Duša Ženy
Cigán je cigán
11. septembra 2018
Týždeň vo fotkách
14. septembra 2018

Mafiny s bielou čokoládou

Mafiny s bielou čokoládou

Medzi koláčiky s najjednoduchšou prípravou jednoznačne patria mafiny. Tie sa môžu robiť buď na sladko alebo na slano. Ja som ich zatiaľ robila na sladko a jednoznačne medzi najobľúbenejšie patria škoricové. Teraz som však vybrala iný recept a to na mafiny s bielou čokoládou.

recept

 

 

 

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 1 a pol hrnčeka hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • štipka soli
  • pol hrnčeka cukru ( použila som kryštálový )
  • polovica bielej čokolády
  • malé kúsky tmavej čokolády
  • 2 vajcia
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 hrnček mlieka

papierové košíky, plech, napichovacie ozdoby

Postup:

1. Tento recept je na 12 ks mafinov. Ešte predtým ako začnete robiť cesto, rúru zapnite na 200  stupňov.

2. Vo veľkej mise zmiešajte sypké suroviny: múku, cukor, kakao, soľ a kypriaci prášok do pečiva. Nakrájajte do tejto zmesi bielu čokoládu a pridajte aj malé tmavé čokoládky.

3. V druhej miske si vyšľahajte vajíčka, prilejte mlieko a olej. Túto zmes pridajte k prvej a opatrne všetko dokopy zamiešajte.

4. Košíčky naplnte cestom a dajte piecť cca na 25 minút. ( pre istotu to priebežne kontrolujte )

Ja osobne oveľa radšej používam papierové košíky, ktoré sú stabilné, nepotrebujem teda ani plech na mafiny. Držia pekne formu a aj esteticky sú krajšie.

5. Po upečení nechajte ochladnúť a môžete ich ponúknuť hosťom. mafiny

bon appétit

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *