Hráškový dip so zeleninovými tyčinkami či tortilami | Duša Ženy
Farkašovej dvojičky ako hlavná téma knihy?
23. mája 2018
Jana Šulková – Ja som typ človeka, ktorý sa radšej drží pri zemi a ak niečo chce, tak sa na tom snaží tvrdo pracovať.
25. mája 2018

Hráškový dip so zeleninovými tyčinkami či tortilami

V tomto recepte by som vám rada ukázala jeden hráškový dip, ktorý som si obľúbila po prvom hlte. Ak ľúbite hrášok, budete ľúbiť aj tento dip, pretože je jednoduchý, rýchly a podľa mňa super jedlo k nejakému filmu.

 

Budete potrebovať:

Hráškový dip: 300g mrazeného hrášku, 1 mascarpone, 200g gréckeho syru, soľ, korenie, šťavu z citrónu, 2 strúčiky cesnaku

Zeleninové tyčinky: mrkva, cuketa, rímsky šalát, fenikel… môžete použiť svoju fantáziu a hlavne to, čo ľúbite

Tortily, poprípade nejaké pečivo

Postup:

  1. Hrášok si uvaríte v osolenej vode a necháte ochladnúť. V miske zmiešate mascarpone so syrom, čo s ochladnutým hráškom premiešate a rozmixujete. Vytlačíte polku citrónu, a najemno nakrájate dva strúčiky cesnaku, to jemne zamiešate do dipu. ( Ak neobľubujete cesnak, tak dajte len jeden strúčik, popravde si to neviem predstaviť, že by tam vôbec nebol. ) Nakoniec dip ešte osolíte a okoreníte podľa chuti a môžete ho dať chladiť do chladničky.
  2. K dipu sa podľa mňa senzačne hodí mrkva a cuketa. Tie si umyjete a očistíte tak, aby sa jednoducho dali do neho namáčať. Okrem mrkvy a cukety sa dá taktiež použiť rímsky šalát, fenikel ( uhorka možno, neskúšala som ju ešte ) . Ak však nechcete zeleninu, tak sú fajn voľba aj tortily, ale v tom prípade by som volila klasické slané. No a taktiež sa dá použiť pečivo, čo je však u mňa na poslednom mieste.
  3. Vychladnutý hráškový dip si môžte naservírovať a spapať s tým, čo ste si nakoniec zvolili.

 

Hráškový dip so zeleninovými tyčinkami či tortilami - duša ženy

Hráškový dip so zeleninovými tyčinkami či tortilami - duša ženy

Hráškový dip so zeleninovými tyčinkami či tortilami - duša ženy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *