V tomto recepte by som vám rada ukázala jeden hráškový dip, ktorý som si obľúbila po prvom hlte. Ak ľúbite hrášok, budete ľúbiť aj tento dip, pretože je jednoduchý, rýchly a podľa mňa super jedlo k nejakému filmu.
Budete potrebovať:
Hráškový dip: 300g mrazeného hrášku, 1 mascarpone, 200g gréckeho syru, soľ, korenie, šťavu z citrónu, 2 strúčiky cesnaku
Zeleninové tyčinky: mrkva, cuketa, rímsky šalát, fenikel… môžete použiť svoju fantáziu a hlavne to, čo ľúbite
Tortily, poprípade nejaké pečivo
Postup:
- Hrášok si uvaríte v osolenej vode a necháte ochladnúť. V miske zmiešate mascarpone so syrom, čo s ochladnutým hráškom premiešate a rozmixujete. Vytlačíte polku citrónu, a najemno nakrájate dva strúčiky cesnaku, to jemne zamiešate do dipu. ( Ak neobľubujete cesnak, tak dajte len jeden strúčik, popravde si to neviem predstaviť, že by tam vôbec nebol. ) Nakoniec dip ešte osolíte a okoreníte podľa chuti a môžete ho dať chladiť do chladničky.
- K dipu sa podľa mňa senzačne hodí mrkva a cuketa. Tie si umyjete a očistíte tak, aby sa jednoducho dali do neho namáčať. Okrem mrkvy a cukety sa dá taktiež použiť rímsky šalát, fenikel ( uhorka možno, neskúšala som ju ešte ) . Ak však nechcete zeleninu, tak sú fajn voľba aj tortily, ale v tom prípade by som volila klasické slané. No a taktiež sa dá použiť pečivo, čo je však u mňa na poslednom mieste.
- Vychladnutý hráškový dip si môžte naservírovať a spapať s tým, čo ste si nakoniec zvolili.