Citrónový cheesecake

0
1645
cheescake

Citrónový cheesecake

Možno to máte i vy, že pečenie považujete za určitý relax. Ja to tak mám, i keď nie pri všetkých zákuskoch. Keď sa však rozhodnem, že idem upiecť cheesecake, tak ide o oddych, keďže je to úplne jednoduchý koláč a môžem pri ňom využiť aj fantáziu. Jeden som piekla prednedávnom. Nápad skrsol samozrejme spontánne, v jeden deň som si nakúpila suroviny a v druhý deň ho upiekla. Vnútrajšok som spravila citrónový, i keď som sa pohrávala aj s myšlienkou pomarančovo-citrónového. Možno nabudúce..

Napokon som si z neho dala i ja malý kúsok a to nie som fanynka cheesecakov. 😀 😀

Budete potrebovať:
  • dva balíčky keksíkov Indián
  • 60g masla
  • 1 mäkký tvaroh
  • 1 mascarpone
  • citrón
  • 1 vajíčko
  • 3 lyžice práškového cukru
  • čokoládu na varenie + cera
  • kokos
  • ovocie
  • ozdoby: čokoláda, trubičky, figúrky

+ okrúhla tortová forma (menší rozmer)  , mixér na keksíky

Postup
  1. Ako prvé si rozdrvíte sušienky, aby ste ich mohli spojiť s maslo.
  2. Vypracujete z týchto dvoch surovín lepkavejšie cesto, ktoré postláčate do formy.
  3. Dáte to zapiecť na 10 minút do trúby na 180 stupňov.
  4. Zatiaľ si prichystáte druhú časť koláčika. Zmiešate mascarpone s tvarohom a s vajíčkom, pridáte 3 polievkové lyžice práškového cukru a vyžmýkate do toho jeden celý citrón. (Ak by vám to bolo málo sladké, pridáte ešte jednu lyžicu.)
  5. Vyplníte plnkou vnútro formy a dáte opäť piecť na 35 – 40 minút. (Pri klasických, veľkých tortových formách sa pečie okolo hodiny.)
  6. Vrch po dopečení musí byť „pudingový“ a po okrajoch už vidieť, že chytá farbu.
  7. Necháte koláč vychladnúť a spravíte si polevu.
  8. Tou následne už vychladnutý cheesecake polejete a popridávate zvyšné suroviny na ozdobenie.
  9. Cheesecake sa porcíruje, keď je úplne vychladnutý a čokoláda sa neroztápa.

cheesecake

cheesecake cheesecake

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu